Prikaz vesti
Pokrajinska vlada sufinansira Visoku školu
14.12.2021.
Po osnovu Javnog konkursa za dodelu sredstava Pokrajinskog sekretarijata za finansije u 2021. godini za učešće u sufinansiranju projekata koji se finansiraju iz fondova Evropske unije Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Palov“ dodeljena je adekvatna finansijska podrška za realizaciju projekta FUNED.
Projekat FUNED (For Unique New Education Design) finansiran je sredstvima iz programa Interreg – IPA CBC Rumunija – Srbija. Vodeći partner na projektu je Predškolska ustanova Zrenjanin, a partneri na projektu iz Rumunije su: Asociatia Kreativ Research-Centrul de Studii Media si Cercetari Sociale i Asociatia Daria – Zambet de Copil. Najvažnija aktivnost u ovom projektu je stručno usavršavanje vaspitača i kreiranje inovativnim metodičkih postupaka.
Program Interreg – IPA CBC Rumunija – Srbija fokusiran je na razvoj pograničnog područja kroz poboljšanje pristupačnosti tržištu rada i podsticanje zapošljavanja, zaštite životne sredine i turizma između regionalnih i lokalnih javnih vlasti, škola i obrazovnih ustanova, privrednih komora, nevladinih organizacija, muzeja i kulturnih institucija.
Dodeli 96 ugovora vrednih 100 miliona dinara za sufinansiranje IPA projekata 16.11.2021. godine prisustvovali su Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i Smiljka Jovanović, pokrajinski sekretar za finansije. Ispred Visoke škole svečanosti je prisustvovao Miljkov Stevan, sekretar Visoke škole.